ILS Debrecen Nyelviskola Kft.

- 4029 Debrecen, Késmárk utca 5 - Tel.: (52) 788-644 - Email:
ils (KUKAC) ilsdebrecen.hu

Nyelvvizsgák

Nyelviskolánk alapvető feladatának tartja diákjai minél jobb és teljesebb körű kiszolgálását.

Ennek jegyében az ILS Nyelviskola angol és német nyelvet tanuló diákjainknak - és azoknak is akik nem a diákjaink ugyan, de vizsgázni szeretnének - az államilag elismert, nemzetközi  ECL vizsgát kínálja.

» Melyik nyelvvizsgát válasszam? Nyelvvizsgák összehasonlítása
» Fontos tudnivalók online nyelvvizsga-bejelentkezéshez
» 2018-as nyelvvizsga időpontok
» Nyelvvizsgaeredmények
» Vizsgaértékelés, sikeres vizsga 2009-től
» Vizsgadíjak 2018

Kérdésed van?

Küldd el nekünk kérdésedet, vagy írj üzenetet. 24 órán belül válaszolunk.

Ha e-mailben szeretnél választ kapni

Ha azt szeretnéd, hogy visszahívjunk

A fent említett nyelvvizsgák alapvető sajátossága, hogy:

 • Államilag és nemzetközileg is elfogadott, azaz egy magyar nyelvű és egy angol/német bizonyítványt is ad.
 • Ténylegesen a nyelvtudást méri azáltal, hogy elvonatkoztatott nyelvtani tesztek, ill. extrém nyelvi szituációk helyett - ld. Origó, BME stb. - a mindennapi élethez szorosan kötődő helyzetekben alkalmazott nyelvi készségek, képességek aktuális szintjét méri.
  Írásbeli vizsgán mért készségek : olvasott szöveg értése, írás
  Szóbeli vizsgán mért készségek : beszédértés, beszéd
 • Filozófiájában humánus megközelítésű, azaz nem arra kíváncsi, hogy a vizsgázó mit nem tud, és ha történetesen sok mindent nem tud, akkor nem felel meg a vizsgán, hanem azt nézi, hogy a vizsgázó mit tud, és ha ez a tudás elegendő, akkor átenged.
 • Objektív. Mivel a nyelvvizsgák értékelése nem a helyszínen a vizsgáztató által történik, a teljesítmény értékelésében szubjektív szempontok nem játszhatnak, játszanak szerepet.
 • A vizsgák tapasztalatai alapján ezek olyan próbatételnek bizonyulnak, melyek egy szokvány nyelvvizsgától eltérően nem a frusztráció és a szorongás, hanem - és milyen jó kimondani - az öröm és elégedettség forrásai.

  Az örömé azért, mert lám a vizsgának nem kell különválnia a nyelvtanulástól, lehet annak szerves része is akár, a megelégedettségé pedig azért, mert a reális lehetőséget teremt arra, hogy a vizsgázó lemérje azt az utat, amelyet nyelvi tanulmányi kezdete óta megtett, és ezen út hosszából önbizalmat építsen és erőt merítsen az elkövetkezendőkre.

 

ECL - A modern nyelvek vizsgája

ECL Nyelvvizsga

A londoni fejlesztésű European Consortium for the Certificate of Attainment in Modern Languages" elnevezésből alkotott, "ECL" betűszóval jelölt nyelvvizsgarendszer 2008 tavasza óta elérhető nyelviskolánkban. Egynyelvű, akkreditált, nemzetközi nyelvvizsga, a vizsgázók körében egyre népszerűbb. Előnye, hogy részvizsga-bizonyítványt is kiad, illetve külön szóbelire, illetve írásbelire is be lehet jelentkezni, nem csak komplex vizsgára.

További információk az ECL Nyelvvizsgáról »